med sociala aktiviteter. I morgon svänger deklarationsmannen förbi med pappren, lite fika blir det. Och en del prat, vi  har känt varann sen hedenhös ungefär. Vi har lika gamla döttrar och har ätit kräftor många år. Han vet allt om alla bekanta.
Och i morgon kväll äter vi julbord, maken och jag, tillsammans med ett antal andra vänner sen många år. Leverpuddingen är min absoluta favorit, jag vet att det låter skumt, men det är sant. Andra äter ostron eller blodpudding, det gör inte jag.
På torsdag är det äldsta barnbarnets födelsedag, Vinterbarnet, han som föddes en måndagmorgon när jag vaknade och hörde koltrasten sjunga tjugo över fem i en trädgård i Lund. When we were all friends, you and I and the king together, som T S Eliot skriver, jag fick ett glas Baileys och en bordsflagga till förmiddagskaffet i min egenskap av nybliven mormor. Och maken som var på sammanträde bredvid BB såg dottersonen när han var ett par timmar, jag fick vänta ett dygn. Men nu ska vi dit och fira. Tvåan bakar underbara tårtor.
Och på fredag åker vi tåg och landar bland goda fina människor. God willing.