Fast jag inte lagat mat. Men maken sa lite misstänksamt – ‘vad ska vi äta när vi kommer hem?’ och jag svarade lite surt – ‘ja, vad har du tänkt laga?’, för i min matlagande värld slipper man laga mat när man ätit lunch borta. Men det finns en liten bit lasagne kvar till honom i kväll.
Och dagen började med att jag kunde möta en kär vän vid tåget, strax efter frukosten. Och maken var påklädd och allting. En av hans favoritdamer, i o f s är han rätt förtjust i damer allmänt sett. Sen åkte vi till den närmaste kyrkan, den där man har en skylt ‘du som vill höra orgeln bättre – sätt dig långt fram’. Just det klarar jag mig utan, men maken behöver sitta långt fram ändå, så jag får ta orgeln på köpet. Entusiastisk och välsjungande kör. Jo. Fast jag får nästan panik av att det ska vara ljudmatta hela tiden, jag uppskattar lite tystnad. Jag förstår att jag är avvikande, men jag hör Gud bättre i tystnaden.
Och jag log invärtes och kom ihåg när Äldste sa om en annan kyrka – ‘att hamna mellan x och y är mardrömmen’. Här satt x en meter bort. Men jag är inte så musikalisk som Äldste, så det gick bra.
Och under lunchen delade man ut info om en planerad resa till Israel hösten 2012. Vem kan tänka så långt fram, tänkte jag, men stoppade snällt ner pappret i väskan. Och maken sa – ‘jag tycker du ska ska anmäla dig’.