Jag har sr som startsida. Då får man ibland oväntade nyheter och kunskaper. I kväll dök rubriken ‘lär dig röka vattenpipa’ upp. Hur tänker man där? Alldeles frånsett att det väl knappast är en särskilt nyttig vana, jag har ju redan cigarillerna, så undrar jag bara. Radio?? Att lära sig röka vattenpipa?? Vore det inte enklare om det vore tv??
Alldeles för många radioprogram är beroende av det visuella – ‘nu ser vi här att…’ etc. Nej, knäppskallar, det ser vi inte alls. Det här är radio. Det betyder att det inte blir nån bild alls i min lilla apparat.
Lite grinig och kinkig i kväll kanske. Men det beror inte på vädret, det är underbart med nästan tropiska nätter. Och eftersom jag inte behöver vara ute i solen är dagarna underbara i skuggan också. Förr tyckte jag mig väl ha nån sorts plikt mot omgivningen att delta i racet flest-fräknar-vinner, men det struntar jag i numer. Och det gick aldrig särskilt bra heller.
När dessutom hudläkaren talade om förstadium till hudcancer i ögonbrynet (!) i våras, så känns ju det grönskimrande skinnet i skuggan som ett klart bättre alternativ. Utan vattenpipa.